De vanligaste muskelknutorna på ryggen

Nu har jag jobbat som massör i över 2 år och har träffat alla möjliga individer med olika problem. Under bara de senaste månaderna jag jobbat på Birka Cruises har jag träffat över 100 människor som har varit på massage hos mig. Jag tänkte med detta inlägg förklara var de vanligaste muskelknutorna finns i ryggen som jag som massör har upplevt det.

  1. Är belägen i Trapezuis och här finns det 2 st triggepunkter som kan bli så spända och stela så att de kan kännas som en stor klump. De flesta kan hitta denna på sig själv. De kan orsaka spänningshuvudvärk och nackspärr. Det vanligaste orsaken till att denna uppstår är stress, kontorsjobb där axlarna åker upp mot öronen och annat stillasittande jobb.
  2. Denna punkt finns i en muskel som heter Levator Scapulae. Det är precis som nummer 1, vid uppdragna axlar och skulderblad kan denna punkt uppstå och orsaka ont i nacken.
  3. Denna muskelknut sitter lite gömd på framsidan/insidan av skulderbladet i Subscapularis. Denna muskelknut får man ont i om man har ett jobb där armarna ständig är framför sig i en inåt-roterad rörelse. Den kan vara svår att komma åt men om man väl vet vart man ska leta/känna efter hittar man den ganska snabbt.
  4. Den sista punkten bland de vanligaste muskelknutorna finns i Rhomboideii. Denna muskelknut kommer alla någon gång känna av. Det är väldigt vanligt att vakna upp och helt plötsligt ha ont och en brännande känsla vid den nedre spetsen av skulderbladet och då är det definitivt denna punkt som ömmar. Oklart hur den uppstår men väldigt vanlig vid stillasittande kontorsjobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.