The adventure this weekend

I helgen som var, var jag på Åland på utbildning. Åkte dit i söndags med Eckerö linjen, på båten var de hjärt- och lungräddning genomgång med akut skadeomhändertagande. Kom till Mariehamn runt 23,30 och var absolut inte trött då så somnade inte förrän någon timme senare. Sov riktigt gott på hotellet, alla fick även eget hotell rum. Fick gå upp vid 6 då vi skulle ses redan vid 8 för brandövning. Hade då genomgång av olika situationer som skulle kunna hända på båt och vi fick även släcka eld med hand-brandsläckare. På eftermiddagen var de dags för livräddningsövning. Då fick vi ha på oss våtdräkt med flytväst. Vi fick testa att välta flottar, klättra repstege, åka helikopter lina och framförallt livräddning. Livräddningen var ju en upplevelse i sig då deras anläggning kunde skapa vind, regn och vågor vilket gjorde livräddningen så mycket värre. De släkte även ner i rummet så att de blev riktigt mörkt och svårt att se. En bra erfarenhet är de ju att ha men så sjuk läskigt om de skulle hända på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.