It is scary how well I am enjoy being here

Det första dagarna när jag var här varnade alla oss utbytesstudenter om att vi skulle uppleva en kulturchock. Kulturchocken skulle kan inte komma de första dagarna och inte heller de första veckorna utan den skulle komma den 3-4 veckan. Nu är jag inne på min fjärde vecka här och jag upplever ingen kulturchock alls. Det finns självklart saker amerikaner gör som vi skandinaver absolut inte skulle göra men det var jag ju ganska förberedd på. Överlag är ju skandinaven och Amerika ganska lika i länder men det som verkligen är chockerade är hur deras ”health care” och försäkringar fungerar. Går en kurs om Introduktion till atletisk tränare och här pratar vi mycket om försäkringar och jag förstår verkligen inte att det gör de så svårt för sig själva. Detta är dock inget jag behöver oroa mig för eftersom att vi har så bra försäkringar i Sverige. 
Som rubriken lyder är det nästan skrämmande hur bra jag trivs här. Trodde inte att det skulle kännas så här bra och trodde att jag skulle sakna Sverige mer. Det är ju självklart att jag saknar mina familj och vänner, men det är inget som överväger allt det positiva här borta. Det som jag verkligen saknar dock är vanligt traditionell svensk mat, då maten här borta här antingen friterad, sockrad eller fet. Tycker ändå att jag har bra kontroll över min mat så ser det inte som ett problem. 

2 Replies to “It is scary how well I am enjoy being here”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.