Shooting rifle – high on life

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så var vi på en skjutbana igår kväll. Det var Laura som kontaktade skjutbanan för vi alla kände väll att det skulle vara ganska kul att testa på när man ändå är i USA. 

Vi kom dit vid 19,00 och de ligger ca 10-15 min Uber resa från campus. Det började med att vi fick ha en genomgång av alla säkerhets regler och skriva på ett kontrakt där vi har förstått alla regler som gäller. 

Innan vi gick i på skjutbanan så fick vi alla ögon och öronskydd eftersom att det låter en del och kan sprätta rester av kulan från vapnet. 

Dom har tydligen bestämda kvällar det man får testa olika vapen och under söndagskvällar är det gevär som gäller.
Vi fick börja med att sitta ned för att känna oss.

Jag var otroligt nervös innan då jag aldrig har hållit i ett vapen tidigare men så fort vi började skjuta släppte det. 

Dom hade även en massa genomgångar av säkerheten kring vapnet, dom gav även oss några tips inför den stående positionen. 

Vi fick även testa på flera olika typer av gevär, kommer dock inte ihåg namnen på dem. 

Killarna var ju definitivt bättre än oss tjejer men de kan ju bero på att de har hållit i vapen tidigare. 

Efter den sittande positionen var det dags att stå och skjuta vilket var otroligt mycket svårare och mer instabilt. Det är något lättare för att tjejer att hitt instabiliteten då vi kan stödja vår armbåge på höftbenet vilket killarna inte kan. 

Jag lyckades faktiskt ganska bra på mitt sittande skytte men i stående så kände jag att min vänstra axel är fortfarande ganska svag och vapnena var väldigt tunga. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.