Min kost när jag är bortrest

I gårdagens inlägg skrev jag om att jag har lagt om min kost de senaste veckorna för att tester som jag gjort visade att jag är känslig för lite allt möjligt. Detta kan ju verkligen ställa till det ibland, t.ex. när jag är bortrest. Jag tycker överlag inte att min nya kost är något problem utan själv tycker jag att det är väldigt skönt att veta vad jag kan och inte kan äta för att må bra. Hemma är det väldigt lätt att hålla koll på vad allt innehåller eftersom att jag lagar maten själv. När jag är bortrest som jag var nu i helgen är det väldigt svårt att veta exakt vad som innehåller vad. Under helgen försökte jag hålla mig till de som jag brukar äta hemma. Vanligtvis brukar jag äta någon typ av fisk till frukost men det blev lite svårt eftersom att hotellfrukosten inte erbjöd det. Här nedanför på bilden visar hur min frukost såg ut under de dagarna jag var i Östersund. Försökte plocka på mig så mycket jag bara kunde men som innehöll så lite som möjligt av det jag inte tål. På tallriken finns de: två olika sorters sil (ekologisk), köttbullar, prinskorv, två olika påläggskorv, leverpastej, glutenfritt bröd, laktosfritt smör, frukt smoothie och te. Saker som jag vet innehåller något som jag inte tål: mjölkprotein i smöret, gluten i köttbullarna och har faktiskt ingen aning om vad leverpastejen innehåller eller vad smoothien är gjord av. Det är oundvikligt att helt avstå från allt när jag är bortrest men tycker ändå att jag lyckades ganska bra med frukosten iallafall. 

Om jag hade fått äta allt på hela frukostbuffen kan jag lova att tallriken hade sett lite annorlunda ut. Tallriken hade istället bestått av en stor fralla med ost och marmelad, en yoghurt tallrik med sylt och cornflakes och såklart en tallrik med en fet våffla med massa sylt och grädde. Jag väljer istället att må bra och åtminstone försöka hålla mig till den kosten som jag tål även fast att jag inte är hemma. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.