Matallergi – min konstiga kost

Jag har sedan jag var ca 14 år haft problem med min mage, det har varit allt från magont, kramp, knip, för att inte tala om toalettbesöken. Jag har försökt att äta bra och ibland har även problem försvunnit men några månader senare kommit tillbaka så det har verkligen kommit i perioder. Det har varit väldigt svårt för mig att vet vad jag reagerar på eftersom att jag har försökt att äta varierat och ibland har det känt som om magen har reagerat på inget samtidigt som den har reagerat på allt. I våras gjorde jag min praktik hos en som har hälsotester för hela kroppen och nu i höstas har min mage varit värre än någonsin. För några månader sedan kände jag då att jag vill inte ha det så här längre utan jag vill må bra så jag kontaktade honom igen och bad om att få testa matallergi för att verkligen se vad det är jag reagerar på. Det visade sig att jag är känslig för gluten och mjölkprotein, inte konstigt att min mage inte har mått så bra. Eftersom att jag dessutom har ätit mat under flera år som innehållit detta så har min mage börjat reagera på flera saker som inte innehåller gluten och mjölkprotein. Det har blivit en så kallad kedjereaktion, så just nu är jag väldigt känslig mot nötter, frön, kokos, kålgrönsaker och även tomat, gurka, ananas och banan. Då jag har ätit allt detta under en längre period har min mage varit i konstant inflammation, vilket absolut inte är bra. För ca 4 veckor sedan när jag fick tillbaka resultaten började jag lägga om min kost totalt och det är därför jag äter så konstigt (enligt vissa). Jag har börjat äta mer fisk i stort sätt varje dag, jag har lagt till andra grönsaker i min kost som jag tidigare aldrig har ätit, t.ex. rödbetor, rödbetor är dessutom super bra för blodkärlen. Jag äter ingen traditionell frukost längre med bröd och yoghurt, utan jag äter fisk med lite grönsaker eller sötpotatis. Jag har även börjat äta mer viltkött (stort fan av hjort) där jag har gjort egna köttfärsbiffar, super gott verkligen.

Eftersom jag gick till en privatperson för att göra alla dessa tester så har jag lagt ut ca 20 000kr, och jag skulle göra om det igen alla dagar i veckan för jag hade inte fått detta resultat om jag hade gått till en vanlig vårdcentral, vilket jag dessutom redan har gjort, de rekommenderade att jag skulle äta mer päron då de skulle lugna min mage, haha. Så bra som jag och min mage mår nu har jag inte mått på flera år och jag är så glad att jag tog tag i det här för ingen ska gå runt och ha magbesvär. Folk får tycka att jag är idiot för att jag har lagt ut så mycket pengar på det, folk får också tycka att jag äter konstigt men jag mår bra av hur jag äter nu och det är det allra viktigaste för mig. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.