Mitt i tågkaoset fann jag en underbar vän

Hur lärde jag känna Maja?!
Det är faktiskt en riktigt rolig historia, iallafall nu efteråt. Jag lärde känna Maja genom SJ:s tågkaos, haha? 
För lite mer än ett år sedan, i augusti, skulle jag åka upp till Östersund för att börja mitt sista år på det idrottsvetenskapliga programmet. Hoppade på tåget i Stockholm och allt gick bra tills vi kom till Ånge, där tog de helt plötsligt stopp. Under morgonen hade folk varnat om att det skulle vara kraftig vind i norra Sverige. Denna vind hade då blåst ned en massa träd över järnvägen (så tekniskt sett var det inte SJ:s fel) och av säkerhetsskäl skulle vi stanna i Ånge en liten stund tills vinden hade lugnat ned sig. En timme gick, två timmar gick, tre timmar gick och vi stod fortfarande kvar i Ånge. Efter ca 3 timmar hade gått började folk att tappa tålamodet och vi fick inge vettiga svar på hur vi skulle ta oss därifrån från personalen. Jag åkte första klass och i första klass kupén var det bara jag och 3 andra personer varav en av dem var Maja. Efter någon timme så började vi 4 i kupén prata med varandra. Totalt så satt vi fast i Ånge i 5 timmar och därifrån delade vi 4 på en taxi för tåget vände och åkte tillbaka till Stockholm. Var i Östersund 8 på kvällen så dagen blev väldigt lång för hoppade på tåget i Stockholm 8 på morgonen. SJ betalade hela taxiresan till Östersund och jag fick även tillbaka 50% av tågbiljetten, så jag kan absolut inte klaga på SJ:s ersättning. Någon vecka senare hördes jag och Maja på FB och bestämde att vi skulle ta en fika och efter de började vi umgås. Så tack vare SJ:s tågkaos så fann jag en underbar vän?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.