Lunch till frukost och frukost till lunch

Började dagen men att göra en väldigt annorlunda frukost, nämligen lunch, hehe. Jag och mamma storhandlade igår på Ica Ekängen i Eskilstuna, det finns verkligen inte någon bättre mataffär när det kommer till färskvaror över disk, så fräscht. Igår köpte vi färsk torsk, gös och abborre, ett helt gäng med fisk alltså.?  
Anledningen till att jag lagade lunch till frukost var för att jag inte skulle hinna laga lunch senare under dagen eftersom att jag skulle iväg på massage under eftermiddagen (nu vart de dock avbokat). Så tänkte att jag lagar lunch till frukost och så tar jag en ”frukost” till lunch. Det kommer nog bli en smoothie med rökt makrill till lunch istället. 

Till frukost blev det sötpotatis och rödbetor rostade i ugnen med smörstekt abborre. Rödbetorna är egenodlade så det har verkligen lite mer smak och färg än vad de man köper i affären har. Har aldrig riktigt gillat rödbetor men rostade i ugnen blir det verkligen super goda. 

Stekte abborres filéerna i smör och kryddade med citronpeppar. Har aldrig stekt abborre själv förut men det var inte alls svårt. Det tog ca 3-4 minuter på vardera sida sen var filéerna perfekta. Fisk har överlag en tendens att falla isär vid stekning men det gjorde inte abborren. 

Sötpotatisen och rödbetorna skickade jag in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter, var inte så noga med att hålla tiden. Brukar alltid kolla potatisen med en vanlig potatissticka innan jag tar ut den så att den är så där mjuk och god som jag vill ha den. 

Serverade sedan potatisen, rödbetorna och fisken med en näve bladspenat och toppade allt med lite färsk oregano, en av mina favoritkryddor. Mums vad gott det blev.

13 Replies to “Lunch till frukost och frukost till lunch”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.