Höstläsning

Sitter ute i vårat uterum med en tända ljus, en kopp te, en bra bok och en mysig filt, det här är verkligen livsnjutning på hög nivå. Jag älskar verkligen att läsa böcker speciellt så här på hösten då det verkligen känns som ”read a book season”. Beställde hem några nya böcker förra veckan och har ni börjat läsa den första – Happy food, om hur mat och lycka hänger ihop av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart. 

På baksidan av boken står det ”forskning tyder på att epidemi av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger ihop med västerländsk mat och livsstil. våra utdöende tarmbakterier står i direkt samverkan med hjärnan och vår lycka står på spel. Men oroa dig inte, mycket går att påverka”

Jag har hunnit läsa till sida 70 just nu och jag börjar verkligen inse hur mycket vi människor misshandlar våra kroppar inifrån med all skräpmat vi stoppar i oss. Boken är väldigt intressant och bygger sin fakta på vetenskapliga studier. Den är otroligt bra skriven och man behöver inte själv vara forskare för att förstå att vi lever i en livsstil som kommer att ta dö på oss. Det står om hur stress och motion påverkar oss och även om vilken mat som förstör oss. Jätte bra recept på antiinflammatorisk mat med tips och trix på hur och vad man ska äta för att må så bra som möjligt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.