Att jobba som massör

Massör yrket är ett ganska utsatt yrke för förkylningar och andra smittosamma åkommor. Hur kommer det sig undrar många? Jo, det är faktiskt så att vid en behandling så ökar blodcirkulationen på individen som ligger på bänken, speciellt under en hårdare massage och idrottsmassage. Skillnaden från spa massage och idrottsmassage är att vid spa massage ska det vara skönt och man ska känna sig lite extra ompysslad men vid idrottsmassage är syftet att få igång muskulaturen innan en prestation.
Jag som massör jobbar just nu med ett ishockeylag där målet är att få bort stelheten för att öka rörligheten och förbättra prestationen. Vid idrottsmassage ökar inte bara blodcirkulationen utan även cirkulationen av hormon och även infektioner som finns i kroppen. Jag som då stor och masserar en individ med en infektion i kroppen utsätts då också för denna infektion. Det kan till och med vara så att individen inte vet om att de har en infektion i kroppen utan det är massagen i sig som triggar igång den. Detta gäller även vårtor, svamp och andra hudproblem så jag tar alltid för vana att ha en flaska med handsprit med mig för att så gott jag kan skydda mig mot de jag kan. Det här är anledningen till att jag kan känna mig lite småförkyld lite då och då. Det är också därför jag är försiktigt med att träna så fort jag känner av något förkylningssymptom, för inte göra det värre. 

2 Replies to “Att jobba som massör”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.