En gammal skada har börjat visa sig igen

För snart ett år sedan genomförde vi några explosiva tester under min utbildning i Östersund. Vi var väll inte jätte noga med uppvärmningen och under testerna drog jag på mig en rejäl muskelsträckning i min vänstra hamstring (baksida lår). Detta tog verkligen tid att läka, stod över all typ av benträning i över en månad och när jag väl körde ett benpass så kände jag av skadan direkt, så väntade några veckor till. Började träna ben igen ca 2 månader efter det att skadan skeddeoch började väldigt lugnt och gick ned i vikt ordentlig på övningarna. Det funkade bra men kände av skadan lite till och från så stod ibland över ett benpass för att vila lite extra. 
Nu trodde jag verkligen att skadan skulle ha läkt till 100% men i söndags  körde jag ett baksida lår/rumppass och har sedan dess känt av muskelkramper i min vänstra hamstring, precis samma känsla som vid skadan. Jag är mycket väl medveten om att en muskelbristning kan visa symptom upp till 1 år och ibland även mer, men trodde verkligen att min muskel skulle vara bra nu när jag inte har tränat på några månader. 
Enligt min träningsplan skulle jag ha kört ben och rumpa igår, men tog en extra vilodag för att verkligen låt muskeln vila lite extra. Har under gårdagen jobbat med foam roller och tennis boll på muskel för att göra den mjuk igen. 
Körde mitt framsida lår/rumpa idag istället och det funkade väldigt bra, kände av hamstringen lite eftersom att den var en stabiliserande muskel under dagens pass, men tror inte att muskeln tog någon större skada av passet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.