Mina träningsdagar

Äntligen börjar jag få lite struktur i min träning och jag har lagt upp ett träningsschema till mig själv som ska hjälpa mig att hålla motivationen uppe. Har inte kunna tränat som jag velat tidigare och kan fortfarande inte de men är verkligen på god väg att ta mig dit.
Mitt träningsschema ser ut så här just nu:
Måndagar: Rygg/cardio
Tisdagar: Vila
Onsdagar: Ben/rumpa
Torsdagar: Axlar/armar (just nu: cardio/vila)
Fredagar: Core/cardio
Lördagar: Vila
Söndagar: Ben/rumpa

Känner att jag har fått in alla delar bra i min veckoplanering. Jag har planerat in passen efter mina övriga aktiviteter/jobb/skola. 
Torsdagar är fortfarande lite osäker träningsdag just på grund av min axel så brukar ta en extra vilodag ibland eller så kör jag en lättare intervall. Brukar även få med armarna lite på måndagarnas ryggpass så får ändå med alla delar. 
Jag har lagt in 2 ben/rumppass i veckan just för att ett pass är fokus framsidalår/rumpa och det andra ligger fokus på baksidalår/rumpa. Fredagspassen kan jag även köra hemma om jag skulle vilja de då vi har ett löpband här hemma och jag behöver oftast inga gymredskap vid coreövningarna.
Själva passplaneringen lägger jag upp från pass till pass, försöker variera mig så mycket jag kan bland olika övningar. Det är bra om man inte kör samma övningar varje vecka då kroppen vänjer sig vid de och man får då ingen träningsrespons. Variation bland både övningar och set/reps gynnar kroppen bäst. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.