3 månaders strecket är passerat

Om jag ska vara helt ärlig nu så är ju rehabträning bland det tråkigaste sakerna som finns att göra, men det måste göras. Nu har jag passerat 3 månaders strecket, alltså 3 månader sedan jag opererades. Detta innebär att allt i axeln ska vara läkt, alla muskler, vävnader och ledband som de har varit på under operationen ska vara helt nu. Det dom gjorde under operationen var korta ned axelns ledband så att de ska hålla axeln på plats bättre. De använde sig av någon sort av ”häftstift” för att hålla ledbanden på plats. Häftstiften är gjorda av något material som inte kommer att synas på en metalldetektor vilket jag är väldigt glad över. Att slippa en massa intyg vid t.ex. flygningar underlättar verkligen. 

Jag har nu fått öka på min rehabilitering lite vilket är otroligt skönt då jag nu börjar känna att det går åt rätt håll, men känner också att jag har en lång väg kvar att gå innan jag är 100% tillbaka. Tidigare har det varit mycket rörlighetsövningar för att vänja axeln vid olika rörelser. Nu har jag lagt på lite övningar med gummiband, de övningar som jag kör mest är inåt/utåt rotation och 3 olika varianter av rodd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.