Morgon rutin – mäta vilopulsen

Godmorgon allesammans eller rättare sagt godförmiddag.
Jag har hunnit med en hel del idag även fast att klocka bara är 11,00 typ. Jag har hunnit med att plugga, tränat och ätit frukost så klart. Idag var de intervaller som stod på träningsschemat, körde 1 min x10 med två minuters aktiv vila emellan så totalt blev de 30min + uppvärmning. Första gången jag kör den faktiskt, brukar annars köra pyramid eller 3×3 eller något liknande. 

Men det jag egentligen skulle skriva om idag är en av mina många konstiga morgonrutiner som jag har, nämligen att mäta vilopulsen innan jag går upp ur sängen. Idag hade jag en vilopuls på 60 vilket är helt okej, jag brukar ligga mellan 50-55 men har varit sjuk och inte kunnat tränat som jag velat också lite på grund av axeln.
Pulsen talar om en hel del för oss. Om man som normalt brukar ligga på 55 slag i vilopuls och helt plötsligt en morgon ligger på 5-10 slag över de är det faktiskt så att man kan ha en infektion i kroppen som inte har hunnit bryta ut ännu. Det finns flera olika faktorer som kan påverka en pulsökning, t.ex:

  • Feber
  • Nervositet
  • Stress
  • Blodbrist
  • Vissa hjärt- och kärlsjukdomar

Anledningen till att jag gör det här är för att börja dagen med att se hur kroppen mår. Om det är så att man har en förkylning på gång kan de visa sig på pulsen vilket gör att man lättare kan förebygga genom att boosta immunförsvaret med några extra vitaminer tillexempel. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.